Kjølsdalen krins

Kjølsdalen Krins Utviklingslag - Nyhende

Framside | Om oss | Nyheiter | Arrangement

Møte på Eid rådhus om regionalt næringsselskap

Av Jan Eide

Måløy vekst med Sverre Sørå, Alfred Bjørlo og Roger Silden hadde mesteparten av tida då dei orienterte om samarbeid i regionen om eit felles regionalt næringsselskap. Men fyrst hadde Magni Flyum ei orientering om prosjektet VAKN som går på næring innan kultur.
Magni FlyumAlfred Bjørlo
Alfred Bjørlo som er ordførarkandidat for venstre i Eid er gift med Magni. Familien er såleis sterkt inne i utvikling av næring i Eid kommune
Lefdal Gruve
Salen i rådhuset var fullsett og invitasjonen frå Måløy Vekst såg ut for å falle i god jord. Når ein fekk vite at ein i EUV (Eid næringsutvikling) sprikar i minst 3 retningar når det gjeld utvikling, så får ein vone at ein hiv seg med på invitasjonen til Måløy vekst. Dei har fått til mykje. No gjeld det å samle seg å få med fylkeskommunen og stat for meir utvikling.
På møtet fekk ein sjå ein video om Lefdal gruver. Svært interesant og spanande prosjekt. Biletet er teke frå Google og viser eit glimt av filmen. Trykk på overskrifta for å få med dykk kva Kari Midtgård Råsberg skreiv i FJT 24.01.2011.

Bjørlo tenker interkommunalt.

Kari Midtgård Råsberg

Mobil: 95894333Publisert: 24.01.2011 kl. 08:30
Endret: 23.01.2011 kl. 21:14 - Kommunegrensene er ei unaturlig grense for næringsutvikling, og det meste vi driver med er regionalt, sier Alfred Bjørlo i Måløy Vekst. Nå inviterer vekstselskapet til et regionalt samarbeid.

- Vi ser at når vi jobber med våre prosjekter, så strekker de seg oftest utover kommunegrensene. Det gjelder fiskeri, vindkraft, Stad skipstunnel, sjukehus, veisamband og mange andre saker - vi må jobbe regionalt, sier daglig leder i Måløy Vekst, Alfred Bjørlo.

Måløy Vekst blei etablert i 2006 av næringslivet i Vågsøy og Vågsøy kommune. Vekstselskapet har siden utvikla seg til å bli et slagkraftig apparat for å bidra til ny næringsutvikling, vekst og strategisk utviklingsarbeid. De har et tett samarbeid med både fylkeskommunen og Innovasjon Norge.

Nå har Bjørlo sammen med styreleder Sverre Søraa sendt en invitasjon til nabokommunene Selje, Eid, Bremanger og Vanylven, samt til næringslivsorganisasjoner i disse kommunene. Styret i Måløy Vekst foreslår å utvide dagens Måløy Vekst til et felles regionalt næringsutviklingsselskap for flere kommuner.

Les hele saken i papirutgaven onsdag 24. januar.

Gå til nyhendearkiv